Zulte Waregem vecht zich in tweede helft nog voorbij Antwerp

16-10-2021 20:24
16

Zulte Waregem heeft Royal Antwerp FC in eigen huis weten te verrassen. Het kwam wel op achterstand tegen The Great Old en wist die om te buigen in winst. Het werd 2-1.

Na de winst van Union wist Antwerp wat het moest doen: punten pakken en winnen tegen Zulte Waregem. Het begon met aanvallende intenties aan de partij, al puurde het daar aanvankelijk maar weinig uit.

Op het kwartier veranderde de wedstrijd helemaal. Ontevreden Essevee-fans kwamen toe in het stadion en gooiden rookbommen op het veld. De partij werd even stilgelegd en gaf Antwerp de kans om bij te sturen. Dat leidde al snel na de onderbreking tot een doelpunt voor Antwerp via Benson.

De protestacties van de fans bleven duren en op enkele kansen voor Gano na kwam de thuisploeg niet meer in de partij. Bij de rust stond het dan ook nog steeds 0-1.

In de tweede helft leken we hetzelfde spelbeeld te gaan krijgen en had Essevee het bijzonder moeilijk om tot kansen te komen.Daar kwam op het uur verandering in. Vanuit het niets scoorde Gano vanuit een hoekschop en maakte hij er 1-1 van. Enkele minuten later stond het zelfs 2-1 via Dereck Kutesa.

Antwerp gaf zich niet zomaar gewonnen en ging op zoek naar die gelijkmaker. Bij Zulte Waregem nam achterin dan weer de nervositeit toe en bleef het hopen op een goede counter. Gano raakte de paal, een doelpunt viel er niet.