Cercle Brugge overtuigt, maar ziet KV Oostende toch de drie punten pakken

16-10-2021 20:21
1

Het West-Vlaamse duel tussen Cercle Brugge en KV Oostende heeft toch voor een winnaar kunnen zorgen. Cercle Brugge was lange tijd baas, maar wist daar niet van te profiteren. Het was KV Oostende dat de drie punten thuis hield: 2-1.

Cercle Brugge zit in een mindere periode en staat zwaar onder druk. Onder andere coach Yves Vanderhaeghe moet vrezen voor zijn job. Bij Groen-Zwart lijken de spelers echter nog steeds in hun trainer te geloven en dat werd duidelijk tegen KV Oostende.

Cercle Brugge toonde enorme vechtlust tegen KV Oostende en deed er alles aan om tot scoren te komen. Het gaf KVO geen duimbreed toe, maar wist ook amper kansen bij elkaar te voetballen. Bij de rust stond het dan ook nog steeds 0-0.

Ook in de tweede helft bleef Cercle Brugge baas en zag het dat bijna beloond worden. Millan was enkele malen dicht bij het doelpunt, maar wist niet te scoren. Iets na het uur was het toch raak. Millan kon Somer na een snelle counter vrij spelen. Het jeugdproduct verzilverde de assist en maakte er 0-1 van.

Cercle Brugge mocht dan wel de betere zijn. Een overwinning boeken bleef moeilijk. In minuut 75 werd het nog 1-1 via Makthar Gueye en was alles weer te herdoen voor de Vereniging. Het kwam echter amper nog tot bij het doel van Guillaume Hubert. KV Oostende had echter bloed geroken en ging op zoek naar dat verlossende tweede doelpunt. Vlak voor tijd kwam dat er toch. Alfons Amade maakte er 2-1 van, de eindstand.