Boskamp begrijpt uitspraken van De Bruyne en Courtois niet: Beter niet gezegd

Boskamp begrijpt uitspraken van De Bruyne en Courtois niet: "Beter niet gezegd"

16-10-2021 21:32
9

Na de Nations League kwamen Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois met enkele opvallende uitspraken. De Bruyne gaf aan dat we geen "22 topspelers hebben" in België, terwij Courtois uithaalde naar de FIFA en UEFA. Uitspraken die bij Johan Boskamp de wenkbrauwen deden fronsen.

Volgens Boskamp had De Bruyne zijn uitspraken namelijk nooit moeten doen. Hij keurt ze dan ook volledig af. "Je kan dat denken, maar je moet dat niet zeggen", vertelt Boskamp in Het Belang van Limburg.

De Nederlander denkt ook dat De Bruyne zich niet populair zal gemaakt hebben bij zijn mede-Duivels. "Wat denken je medespelers dan? Ik denk dat hij met zijn uitspraken de druk wilde weghalen. Nu goed, België was er de laatste vier toernooien telkens bij, er zijn toplanden die dat niet kunnen zeggen."

Courtois
Boskamp geeft Courtois ook deels gelijk na zijn uitspraken over het te drukke programma voor voetballers, maar heeft er ook zijn bedenkingen bij. "Thibaut moet ook beseffen dat hij door dat circus zo'n riant loon kan opstrijken", klinkt het.

Hij gaat daarmee ook deels akkoord met Verheyen, die een gelijkaardige bedenking had bij de uitspraken van Courtois. "Als je het zo druk vindt, kun je er nog altijd voor kiezen om te stoppen met de nationale ploeg of een wedstrijdje over te slaan. Zo simpel is het", besluit Boskamp.