Tienkoppig Union zorgt voor comeback van het seizoen tegen Seraing

16-10-2021 18:08
10

Union heeft voor de comeback van het seizoen gezorgd tegen RFC Seraing. De Brusselaars kwamen op een 0-2 achterstand tegen Seraing, maar wisten dat – met tien – na rust helemaal recht te zetten: 4-2 winst.

Union kroonde zich vorig seizoen tot kampioen in Eerste Klasse B en wist drie van de vier partijen tegen Seraing toen te winnen. De bezoekers hadden dus nog een eitje te pellen met Union en lieten dat ook duidelijk blijken. Viriel spel, veel zin om te overtuigen en uiteindelijk ook een Union dat het moeilijk had om zich te onderscheiden.

De thuisploeg kreeg uiteindelijk wel de beste kansen op het openingsdoelpunt, maar echt profiteren deden ze niet. De Union-supporters lieten het niet aan hun hart komen en begonnen met het feestje. Toch waren het de Seraing-supporters die konden vieren.

Na een schitterende actie van Jallow kregen de honderden meegereisde supporters van Seraing zelf een reden om te vieren. De Gambiaan dribbelde zich voorbij alles en iedereen en wist zelf, met behulp van de twee palen, af te werken. 0-1 voor Seraing.

Niet veel later was het Mikautadze die zelfs nog voor de dubbele voorsprong kon zorgen. De wedstrijd voor Union leek helemaal voorbij nadat Lazare nog voor de rust een rode kaart onder de neus geschoven kreeg. Veel oplapwerk voor Felice Mazzu dus in de pauze.

Een nieuwe helft zorgde ook voor een Union met een nieuw gezicht. Het ging duidelijk op zoek naar die aansluitingstreffer en kreeg al snel enkele mogelijkheden daarop. Uiteindelijk werd Union ook beloond. Invaller Mitoma wist na tien minuten voetballen de bal voorbij Dietsch te plaatsen en de 1-2 in doel te zetten. De wedstrijd was weer helemaal te spelen voor Union.

Verdiend
De thuisploeg kreeg moed, bleef aanvallen en deed er alles aan om de scheve situatie recht te zetten. Moris hield de bezoekers nog even recht, maar moest zich iets na het uur dan toch omdraaien. Het was de onvermijdelijke Vanzeir die het Brusselse feestje bij Union helemaal op gang zette: 2-2.

Seraing zag af en zag Union kans na kans creëren. De thuisploeg leek niet met tien op het veld te staan en verdiende zo stilaan zelfs meer dan een gelijkspel tegen Seraing. En die verdiende derde treffer kreeg het ook. Het was Mitoma die voor de verlossende 3-2 zorgde en Seraing helemaal in zak en as zette.

Voor Union hoefde het na dat derde doelpunt wat minder en gaf het Seraing ademruimte. De Luikenaren probeerden daarvan te profiteren door nog voor die gelijkmaker te zorgen, maar die kregen we niet. Sterker nog, het was Mitoma die op de counter er nog 4-2 van maakte en voor Union het feest helemaal compleet maakte.