Dortmund dankt Meunier voor zege, erg Belgisch getint Wolfsburg bijt in het zand

Dortmund dankt Meunier voor zege, erg Belgisch getint Wolfsburg bijt in het zand

16-10-2021 17:32 Laatste update: 17:33

Borussia Dortmund en Union Berlin hebben zaterdagmiddag vertrouwen getankt in de Bundesliga, met een Europese midweek op komst. Zij wonnen van respectievelijk FSV Mainz 05 en VfL Wolfsburg. Bij die laatste club werd het een speciale dag voor Aster Vranckx, terwijl Thomas Meunier van waarde was voor Dortmund.

Borussia Dortmund-FSV Mainz 05 3-1
BVB kon weer beschikken over sterspeler Erling Braut Haaland en heeft zich voor in elk geval één dag verzekerd van de koppositie. Marco Reus brak de wedstrijd al vroeg open. Na een afgeslagen voorzet van Meunier pakte Reus uit met een knal die perfect in de bovenhoek eindigde: 1-0. Kort na rust was het Haaland die na een absentie van een kleine maand de draad weer oppakte: de Noor mocht aanleggen vanaf de penaltystip en maakte zijn achtste competitiegoal van het seizoen. De Anschlußtor van Jonathan Burkardt kwam te laat. Sterker nog: diep in de extra tijd werd het zelfs nog 3-1, dankzij opnieuw Haaland.

Union Berlin-VfL Wolfsburg 2-0
Wolfsburg en Belgen, het is een gouden combinatie dezer dagen. Met Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw en Dodi Lukebakio verschenen liefst drie landgenoten aan de aftrap in de Duitse hoofdstad, terwijl Vranckx een half uur voor affluiten zijn langverwachte debuut vierde. Het mocht echter allemaal niet baten. Union Berlin hield de punten in het eigen An der Alten Försterei. Voormalig Moeskroen- en Gent-spits Taiwo Awoniyi voltrok het vonnis, door de bal kort na rust door de benen van Casteels te schieten: 1-0. Union liep via invaller Sheraldo Becker uit naar 2-0 en kon vertrouwen tanken voor het Europese duel bij Feyenoord van donderdag.

Eintracht Frankfurt-Hertha BSC 1-2
De andere club uit Berlijn pakte drie welgekomen punten tegen Eintracht Frankfurt en heeft weer wat lucht gekregen in de strijd tegen degradatie. Marco Richter maakte de vroege 0-1 en Jurgen Ekkelenkamp had na een uur spelen de 0-2 voor het inschieten, na een counter van de gasten. Gonçalo Paciência benutte twaalf minuten voor tijd nog een strafschop, maar het zou uiteindelijk bij die 1-2 blijven.

Overige uitslagen
Greuther Fürth-VfL Bochum 0-1
SC Freiburg-RB Leipzig 1-1