Bundesliga-avontuur nu écht begonnen voor Vranckx: eindelijk debuut bij Wolfsburg

Bundesliga-avontuur nu écht begonnen voor Vranckx: eindelijk debuut bij Wolfsburg

16-10-2021 17:17 Laatste update: 17:27

Nu de Rode Duivels stilaan nood hebben aan vers bloed, kijkt de Belgische voetbalfan reikhalzend uit naar jongeren die het stokje kunnen overnemen van de vaste garde. De naam van Aster Vranckx valt in die context wel eens. Zaterdag viel er goed nieuws over hem te melden, want de middenvelder mocht zijn debuut vieren bij VFL Wolfsburg.

Vorige zomer maakte Vranckx de overstap van KV Mechelen, waar hij volledig ontbolsterd was, naar Wolfsburg. In december al legde de Duitse subtopper zo'n acht miljoen euro op tafel voor onze negentienjarige landgenoot. Tot op heden leidde die flinke som nog niet tot speelminuten in Duitsland. Tot acht keer toe zat Vranckx al in de selectie van trainer Mark Van Bommel, maar opdraven zat er niet in.

Tot deze zaterdag, bij het bezoek aan Union Berlin. Bij een 1-0-achterstand en met bijna een uur voetbal op de klok oordeelt Van Bommel dat het tijd is om iets anders te proberen. Vranckx komt in de plaats van Joshua Guilavogui. Veel zoden zou zijn invalbeurt niet aan de dijk brengen, want in het slot van de partij maakte Union er nog 2-0 van.