Grondlegger Verschueren: 'Nieuwe RSZ zal Belgische voetbal ernstig bedreigen'

Grondlegger Verschueren: 'Nieuwe RSZ zal Belgische voetbal ernstig bedreigen'

16-10-2021 16:25
11

Over de gewijzigde RSZ-regeling is al heel wat inkt gevloeid en de storm lijkt niet meteen te gaan liggen. Ook Michel Verschueren doet zijn duit in het zakje. Als grondlegger van het vorige systeem klinkt hij uiteraard niet al te vrolijk over de ingreep van Minister Frank Vandenbroucke.

In een tweet benadrukt Mister Michel eerst even dat hij wel degelijk aan de wieg stond van het recent afgevoerde systeem. Met de nieuwe regelgeving, waarbij vooral spelers met hoge weddes flink meer centen moeten afstaan, komt ons voetbal onder druk te staan, vindt hij. Verschueren ziet de wijziging als een 'bedreiging voor het Belgische voetbal'.

Verschueren vreest een domino-effect. Eerst en vooral zullen de Belgische clubs minder 'grote' namen kunnen aantrekken uit andere competities, aangezien er voor hen nu een fiscaal aantrekkelijk voordeel wegvalt. Op termijn zal dat leiden tot kwaliteitsverlies binnen de Jupiler Pro League. Als de nieuwe RSZ-regels helemaal in voege treden, zullen de Belgische profclubs dus nog wat spitsvondiger moeten zijn in hun transferbeleid.