Club Brugge wint zonder 'top' te zijn tegen strijdvaardig KV Kortrijk

15-10-2021 22:35
6

Club Brugge heeft met 2-0 gewonnen van KV Kortrijk. Ruud Vormer zorgde in de eerste helft al voor de eindstand met twee doelpunten.

KV Kortrijk startte het beste aan de wedstrijd. Al snel moest Mignolet goed ingrijpen na een mooie aanval van KVK. Na verloop van tijd kwam Club Brugge uit haar slaapmodus. In de 16de minuut kwam Ilic voor het eerst in een schietkraam te staan, maar met meerdere reddingen op de doellijn hield KV Kortrijk stand.

Ook De Kerels kregen hun kans. Selemani ging op Mignolet af, maar schoot onbesuisd over in minuut 20. De wedstrijd kabbelde wat verder zonder gevaar aan beide kanten, tot minuut 30. Toen schoot Vormer alle complexen van zich af en scoorde een heerlijke vrije trap: 1-0.

KV Kortrijk kon niet meer echt dreigen, Club Brugge zette nog een laatste sprintje in voor de eerste helft. Dat resulteerde in een verdubbeling van de voorsprong. Vormer tikte zijn tweede binnen op aangeven van Lang: 2-0 bij de rust.

Tweede helft
Net na de rust had KVK een gouden moment om de aansluitingstreffer te maken. Gueye liet de 1-2 liggen, hij tikte onbegrijpelijk naast. Hierna kwam Club Brugge weer even opzetten. Onder meer Lang en De Ketealere konden net niet scoren.

KV Kortrijk was nog niet afgeschreven, met knappe aanvallen brachten ze de Brugse defensie in verlegenheid. Ook leken ze een strafschop te verdienen na een trap op de hakken in de zestien, maar de VAR zag er geen graten in.

Tegen het einde van de wedstrijd kwam verloren zoon Izquierdo nog tussen de lijnen. KV Kortrijk bleef echter opportuniteiten creëren, vaak met, maar ook zonder hulp van de Club Brugge-defensie. Verder kreeg de arbitrage het hard te verduren van de Eleven Sports-commentatoren: “Fout na fout”, zei co-commentator Verheyen. Ref Put gaf maar liefst acht gele kaarten in een faire wedstrijd.