Kompany reageert op RSZ-debacle: “Laat ons meer in de jeugd investeren”

Kompany reageert op RSZ-debacle: “Laat ons meer in de jeugd investeren”

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 14:26vr 15-10-2021 om 14:26

Het RSZ-debacle houdt het Belgisch voetbal in bedwang. Ook Anderlecht-coach Vincent Kompany reageert tegenover Het Laatste Nieuws over de komende nieuwe regeling.

Kompany probeert positief te blijven. “Dit zal zijn gevolgen hebben. Misschien zet het Belgisch voetbal door de nieuwe RSZ-regels nu een stapje achteruit. Er zijn meer impactvolle dossiers dan enkel de RSZ-regeling. De jeugd is de toekomst, laat ons meer in hén en hun ontwikkeling investeren.”

Kompany heeft het dan over de beloftenploegen in 1B. “Die jongens zullen meer ervaring opdoen en vooral sneller competitief zijn in de hoogste klasse. We hebben zo’n grote reserve aan talent in België. Het is niet altijd nodig om daar buitenlandse spelers aan toe te voegen. Bij ons zijn Doku, Sambi Lokonga en anderen ook doorgebroken toen het financieel nog lastiger was.”

Ook investeren in de jeugd is belangrijk. “Nieuwe stadia, betere velden... Kijk, alles gaat gepaard met een plan. Ik ben ervan overtuigd dat, met een sterke lange termijnvisie, het Belgisch voetbal ook sterker uit de aankomende periode kan komen. Binnen tien jaar zal het niveau van ons voetbal niet slechter zijn dan nu.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Kompany hier gelijk?

Ja
78%
Nee
22%
(153 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws