Breaking news

'Cercle Brugge heeft trainer beet en stelt Antwerp-bekende voor'

Klopp begrijpt overname Newcastle United niet: Er zijn zorgen

Klopp begrijpt overname Newcastle United niet: "Er zijn zorgen"

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 13:20vr 15-10-2021 om 13:20

Jürgen Klopp snapt weinig van de overname van Newcastle United. Hij had meer weerstand van buitenaf verwacht. Newcastle werd deze week overgenomen door een partij uit Saudi-Arabië.

"Ik wil er niet mijn zaak van maken, want dat is het niet. Over de mensenrechtenkwestie in Saudi-Arabië bestaan geen twee meningen", zegt Klopp vrijdag op een persmoment. "Hoe dit kan gebeuren, ondanks dat er zoveel zorgen zijn, kan ik niet beoordelen. Ik had eigenlijk een verklaring van Richard Masters (baas van de Premier League, red.) verwacht, maar die is er nog niet gekomen."

Klopp neemt het uiteindelijk voor wat het is. "Er zijn zorgen over deze overname. Die heeft iedereen, maar de keuze is gemaakt door anderen. Het was niet mijn keuze en dus moeten we leven met hoe het is."

De manager van Liverpool verwacht dat Newcastle een grote rol zal spelen in het internationale voetbal. Hij maakt de vergelijking met de Super League. "Dit is eigenlijk nét als de Super League, maar dan voor één club. De mogelijkheden zijn natuurlijk enorm. Newcastle United zal de komende twintig, dertig jaar gegarandeerd een dominante rol gaan spelen in het wereldvoetbal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws