Uiteraard ligt het niveau hier een stuk lager dan bij Club Brugge

"Uiteraard ligt het niveau hier een stuk lager dan bij Club Brugge"

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 12:15vr 15-10-2021 om 12:15

Brandon Baiye (21) zat één seizoen in de A-kern bij Club Brugge, maar speelt inmiddels in de Oostenrijkse tweede afdeling. Clermont Foot heeft hem daar uitgeleend aan Austria Lustenau. In Gazet Van Antwerpen geeft Baiye aan dat hij het best naar zijn zin heeft in Oostenrijk.

"Toen ik bij Club Brugge het gevoel had dat ik geen échte kansen zou krijgen in het A-elftal trok ik naar Clermont Foot", doet Baiye zijn verhaal. "De eigenaar van Clermont is ook de eigenaar van Austria Lustenau en zo ben ik hier terechtgekomen. Deze zomer wilde ik eigenlijk Clermont verlaten, er waren ook heel wat clubs geïnteresseerd. Maar uiteindelijk is dat er niet van gekomen en heb ik samen met de club beslist om opnieuw uitgeleend te worden aan Lustenau."

Baiye probeert nu zijn carrière te lanceren. "Uiteraard ligt het niveau hier een stuk lager dan bij Club Brugge. Dat was toch even wennen voor mij. Sommige clubs in de Oostenrijkse tweede klasse werken niet eens op professionele basis. Lustenau gelukkig wel, we trainen en leven als echte profs. Veel tegenstanders zijn fysiek erg sterk en spelen graag met de lange bal. Wij proberen verzorgd voetbal op de mat te brengen."

Baiye speelde uiteindelijk maar twee officiële wedstrijden voor Club Brugge. Bij Clermont Foot speelde hij zelfs nog nooit één minuut bij de A-ploeg.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws