Steun voor Koeman van de man die hem haalde: 'Hij is Messi verloren'

Steun voor Koeman van de man die hem haalde: 'Hij is Messi verloren'

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 11:00vr 15-10-2021 om 11:00

Ronald Koeman heeft steun gekregen van Josep Maria Bartomeu, de man die hem naar FC Barcelona haalde. De 58-jarige Zaandammer ligt onder vuur omdat de prestaties tegenvallen en werd zelfs bijna ontslagen.

Bartomeu zegt begrip te hebben voor de huidige situatie. "Hij kwam op een moeilijk moment naar de club en accepteerde de uitdaging die er op dat moment lag", zegt Bartomeu tegen SPORT. "Hij heeft het in zijn eerste seizoen goed gedaan. De Copa del Rey werd gewonnen, maar de competitie helaas niet. Ik weet nog steeds niet waarom, het was erg vreemd na zo'n goed seizoen. De Champions League is een ander verhaal."

Bartomeu snapt dat Barcelona nog niet draait zoals verwacht wordt. Hij wijst naar het vertrek van één persoon. "Koeman is Lionel Messi verloren. Ik wilde niet dat hij zou gaan en heb alles gedaan om dat te voorkomen. Hij dacht dat het goed voor zichzelf en Barcelona was dat hij zou blijven."

"Barcelona heeft hem afgelopen zomer moeten laten gaan en in mijn ogen is dat een slecht besluit geweest. Zonder Messi moet er een hoop veranderd worden. Koeman is voorbereid, maar je moet ook geduldig zijn zodat je een team kunt bouwen zonder de beste speler ter wereld. Er is veel talent in de ploeg, zeker jong talent", zegt Bartomeu.

Ook dit seizoen moet Barcelona voor de prijzen gaan, zegt Bartomeu. "Ja, natuurlijk, altijd. Dit seizoen moeten we voor de competitie en Copa del Rey gaan. We moeten de strijd aangaan omdat we daar een team voor hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws