Onana: Voor Liverpool of Real Madrid zou ik meteen tekenen

Onana: "Voor Liverpool of Real Madrid zou ik meteen tekenen"

14-10-2021 22:30 Laatste update: 22:25

Amadou Onana maakte afgelopen zomer de overstap van HSV naar Lille. De kapitein van het Belgische beloftenteam, blikte terug op zijn beginperiode bij de Franse landskampioen in een interview met RMC Sport.

Wanneer er hem gevraagd werd hoe zijn eerste indrukken van Lille OSC waren, zei Onana dat hij erg onder de indruk was van de trainingsfaciliteiten. "Ik heb tot op vandaag zelfs nog niet het hele complex gezien."

De 20-jarige Belg is nog geen basisspeler bij Lille, maar krijgt er steeds meer speeltijd. Zo stond Onana in de 2-0-overwinning tegen Marseille aan de aftrap. "Ik ben tevreden over mijn prestaties tot nu toe", liet Onana optekenen.

Er werd hem gevraagd of ex-Lille Belgen Eden Hazard en Divock Origi een voorbeeld voor hem vormen. "De connectie tussen Lille en Belgen heeft altijd goed gewerkt", zegt Onana die ook kijkt naar de carrières van Hazard en Origi. "Liverpool en Real Madrid, daar zou ik meteen voor tekenen."

Onana hervat de competitie met Lille op het veld van promovendus Clermont Foot en neemt het woensdag thuis op tegen Sevilla in de Champions League.