Topschutter 1B: Ik redde ooit een penalty in de Oostenrijkse eerste klasse

Topschutter 1B: "Ik redde ooit een penalty in de Oostenrijkse eerste klasse"

Gepubliceerd: donderdag 14 oktober 2021 om 21:00do 14-10-2021 om 21:00

Laatste update: donderdag 14 oktober 2021 om 21:05do 14-10-2021 om 21:05

Waasland-Beveren staat op plaats twee in 1B en dat heeft het deels te danken aan haar spits Daniel Maderner. Via haar officiële kanalen deelde Waasland-Beveren een fimpje waarin de topschutter van 1B vertelt over zijn jeugd en zijn tijd in het Waasland.

"Toen ik jong was, wou ik doelman worden", zei Maderner in een interview. In het filmpje van Waasland-Beveren haalt hij een anecdote aan over toen hij een wedstrijd in de Oostenrijkse eerste klasse speelde en hij na een rode kaart van de doelman in doel moest. Maderner redde toen de penalty. 

De Oostenrijkse spits vergelijkt het voetbal in zijn thuisland met dat van België. "Hier fluiten de scheidsrechters minder snel." Maderner kreeg van zijn trainer Marc Schneider te horen dat hij harder moest gaan spelen. "Je voelt dat de fans achter je staan en dan voel je je sterker", zei Maderner nog die hoopt nog veel doelpunten voor zijn fans te maken.

Na zeven speeldagen is Daniel Maderner alleen topschutter met vijf doelpunten. Waasland-Beveren staat op plek twee, op vijf punten van Westerlo. De Leeuwen uit het Waasland trekken voor hun volgende wedstrijd naar Deinze.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws