OFFICIEEL: Barça en Pedri vinden elkaar: nieuw contract voor 'man van één miljard'

OFFICIEEL: Barça en Pedri vinden elkaar: nieuw contract voor 'man van één miljard'

Gepubliceerd: donderdag 14 oktober 2021 om 14:10do 14-10-2021 om 14:10

Laatste update: donderdag 14 oktober 2021 om 14:33do 14-10-2021 om 14:33

FC Barcelona heeft het contract van Pedri opengebroken. Het achttienjarige toptalent uit Tenerife zou na dit seizoen eigenlijk uit zijn contract lopen, maar ligt nu tot medio 2026 vast in Camp Nou.

Het nieuws zat er al enige tijd aan te komen, maar Barça heeft donderdag officieel bevestigd dat het 'dream teen' Pedri voor langere tijd binnenboord houdt. De Catalanen hebben inmiddels de details van de contractverlenging gedeeld: Pedri heeft een transferclausule van liefst één miljard euro in zijn verbintenis op laten nemen. Vrijdag zal hij zijn symbolische handtekening zetten.

Pedri brak tijdens het seizoen 2019/2020 door bij Segunda División-club Las Palmas en ging daarna voor Barcelona voetballen. De middenvelder heeft sindsdien een schat aan ervaring voor zijn team én de vertegenwoordigende Spaanse elftallen opgedaan: na een vol seizoen met Barça was hij met Spanje actief op het EK én de Olympische Spelen en stond de teller uiteindelijk op 73 (!) wedstrijden. Pedri heeft nu een noodgedwongen 'vakantie', aangezien hij sinds eind augustus niet meer in actie is gekomen wegens een spierblessure.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws