STVV-uitblinker voor 4 à 6 weken uit na scheur in hamstring

STVV-uitblinker voor 4 à 6 weken uit na scheur in hamstring

14-10-2021 10:45 Laatste update: 16-10-2021 22:30
2

Anderlecht speelt zondagmiddag op het veld van STVV. Het moet dan niet uitkijken voor Yuma Suzuki. De Japanse aanvaller heeft last aan de hamstrings en doet niet mee.

Suzuki heeft er al een bewogen seizoen opzitten bij STVV. Tijdens de transfermercato weigerde hij te spelen voor de Truienaars om zo een transfer af te dwingen, tot groot ongenoegen van coach Bernd Hollerbach. Die zette hem in september wel meteen weer in de basis. Hij speelde inmiddels al vier matchen, waarin hij één keer kon scoren.

Het Belang Van Limburg weet dat Suzuki niet beschikbaar is voor de match tegen Anderlecht. Ook middenvelder Steve De Ridder is nog onzeker en traint momenteel niet voluit. STVV werd voor het seizoen nog getipt als een degradatiekandidaat, maar staat nu op een verdienstelijke negende plaats met 14 op 30. Het heeft amper twee punten minder dan Anderlecht.

Update: STVV meldt op haar webstek dat Suzuki wel eens 4 tot 6 weken uit kan zijn. De spits heeft een spierscheur in zijn hamstring. 'Wij, als club, zullen ons uiterste best doen om hem door dit proces heen te helpen om sterker terug te komen. Wij wensen onze nummer 9 een spoedig herstel toe', besluit de club.