Anderlecht heeft besloten: 'Geen rode loper meer voor de jongeren'

Anderlecht heeft besloten: 'Geen rode loper meer voor de jongeren'

13-10-2021 18:27
53

Met de komst van Vincent Kompany kwam er ook de leuze 'In Youth We Trust' bij RSC Anderlecht en een nieuwe aanpak. Men maakte meer gebruik van de jongeren, al lijkt men afgestapt te zijn van die aanpak.

De eerste jaren onder Kompany werd er nog serieus gebruik gemaakt van de jonkies, maar dit seizoen krijgen spelers uit de eigen jeugdopleiding niet al te vaak minuten. Onder andere Killian Sardella is op het achterplan verzeild geraakt, terwijl Marco Kana zelfs nog niet speelde. Een bewuste keuze, zo blijkt.

Tegenover Sport/Voetbalmagazine geeft men vanuit Neerpede namelijk aan dat er toch iets minder op de jongeren gerekend wordt. "We beschikken over een aantal zeer getalenteerde jongeren, maar we hebben beslist om niet meer zomaar de rode loper voor hen uit te rollen", klinkt het.

Een bewust plan van Anderlecht om zo toch weer met de top aan te sluiten. Meer ervaren jongens zoals Kristoffer Olsson en Josh Cullen moeten paars-wit helpen om toch bij de top vier te eindigen en misschien zelfs meer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie