Joos stelt twee jongelingen voor bij Duivels: Speelt op een wolk met vertrouwen

Joos stelt twee jongelingen voor bij Duivels: "Speelt op een wolk met vertrouwen"

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 17:52wo 13-10-2021 om 17:52

In de nasleep van de rampzalig verlopen Nations League gaat de Belgische voetbalwereld op zoek naar oplossingen voor de Rode Duivels met het WK in Qatar voor de deur. Roberto Martinez zou enkele nieuwe namen moeten integreren, klinkt het her en der. Filip Joos schuift er twee naar voren.

Dat Charles De Ketelaere genoemd wordt, hoeft niet te verbazen. De laatste weken maakte de linkspoot grote sier, zelfs in de Champions League. "Mogen we aan de heilige koeien tornen? Blijft Eden Hazard de man of moet je daar De Ketelaere zetten?", vraagt Joos zich openlijk af in De TribuneWanneer een speler in blakende vorm zit bij zijn club, moet die een kans krijgen bij de Duivels, ongeacht zijn status of leeftijd, vindt hij. Zeker in het geval van De Ketelaere, die "op een wolk en met vertrouwen" speelt.

Ook achterin tovert Joos een naam uit zijn hoge hoed: die van Arthur Theate. De verdediger van Bologna mocht zich afgelopen week voor het eerst bij de selectie melden, al zaten speelkansen er niet in tegen Frankrijk en Italië. "Als je het niet probeert, dan weet je het nooit. Waarom speel je niet een keer met Theate. Waarom niet?", stelt Joos de vraag. Na zijn transfer uit KV Oostende heeft Theate op korte tijd alvast grote stappen vooruit gezet in de Serie A.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Moet Theate de komende interlands zijn kans krijgen?

(107 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws