Martinez krijgt opdracht mee voor WK in Qatar: 'Op zoek naar explosiviteit'

Martinez krijgt opdracht mee voor WK in Qatar: 'Op zoek naar explosiviteit'

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 17:03wo 13-10-2021 om 17:03

Na de ontnuchtering in de UEFA Nations League staat het vertrouwen in de Rode Duivels niet langer in het zenit. Integendeel, het is al tijden geleden dat er zoveel kritiek komt op de prestaties van onze nationale trots. Daar zouden we misschien wel eens terug wat meer aan moeten wennen ...

Sport/Voetbalmagazine ziet de nabije toekomst immers minder rooskleurig in dan het recente verleden. 'De vijfdaagse in Italië sloeg wonden en noopt tot bezinning. Over een jaar gaat België terug als outsider naar een tornooi, niet langer als een van de favorieten', schrijft het magazine over het komende WK in Qatar. Voor die favorietenrol moet eerder naar usual suspects als Brazilië, Frankrijk, Italië en Spanje gekeken worden.

De Duivels zelf kregen de nodige verzuchtingen over zich heen, maar vooral bondscoach Roberto Martinez moest het ontgelden. Die zou te weinig experimenteren en kansen geven aan vers, jong bloed, klinkt het. SVM sluit zich bij die analyse aan, zij het in andere bewoordingen. 'De Rode Duivels moeten op zoek naar explosiviteit', staat er te lezen. 

Achterin loopt de verdediging op haar laatste benen, met onder meer Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen die nu echt wel in de herfst van hun carrière zitten. Ook voorin zijn er twijfelgevallen, denk maar aan de sukkelende Eden Hazard. De vraag is of jonge veulens als Zinho Vanheusden, Jérémy Doku en Charles De Ketelaere nu helemaal klaargestoomd zullen worden voor het komende WK.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws