Zirkzee blijft dromen: Het hoofdstuk Bayern München is nog niet afgesloten

Zirkzee blijft dromen: "Het hoofdstuk Bayern München is nog niet afgesloten"

13-10-2021 16:56 Laatste update: 16:57
1

Joshua Zirkzee zit nog geen drie maanden bij RSC Anderlecht, maar zijn naam ging al veelvuldig over de tongen. De huurling van Bayern München kwam binnen als een komeet, kende dan een behoorlijk diepe dip, maar lijkt er inmiddels weer bovenop. De Nederlander legt even uit hoe dat komt.

Zirkzee was de voorbije weken weer op dreef bij Anderlecht, met enkele knappe prestaties en doelpunten. Ook voor het Nederlandse belofte-elftal trof hij raak. Aan het einde van de zomer zakte hij nochtans weg. Zirkzee verloor zelfs zijn basisstek bij paars-wit. "Ik ervoer druk. Ik wilde me te graag aan Nederland laten zien. Daar was ik in mijn kop te veel mee bezig", verklaart hij die mindere periode in Voetbal International.

De adelbrieven van Zirkzee mogen er nochtans zijn. Vincent Kompany noemde hem zelfs "te goed voor het Belgische voetbal". Daar gaat Zirkzee zelf niet mee akkoord, maar het doet hem wel deugd, zulke uitspraken. Via Anderlecht hoopt hij zich terug in de kijker te spelen van de top. En waarom niet Bayern zelf? "Dat zou wel het mooiste zijn. Het hoofdstuk Bayern München is nog niet gesloten", verzekert de Nederlander, al benadrukt hij dat hij zich nu volledig op Anderlecht richt.