Pro League bezegelt samenwerking met Mechelse Dossin Kazerne tegen discriminatie

Pro League bezegelt samenwerking met Mechelse Dossin Kazerne tegen discriminatie

13-10-2021 16:20
2

De Pro League heeft woensdagmiddag een interessante samenwerking officieel bezegeld. De Dossin Kazerne in Mechelen wordt een trouwe partner van het Belgische voetbal. Hopelijk hoeven we daar de komende maanden en jaren echter niet al te veel over te horen ...

In de Tweede Wereldoorlog was de Dossin Kazerne een uitvalsbasis van de Duitse bezetter en deed het onder meer dienst als verzamelkamp voor joden, zigeuners en andere minderheden die door de nazi's geviseerd werden. Vanuit Mechelen zouden in totaal meer dan 25.000 mensen gedeporteerd worden naar concentratie- en uitroeiingskampen in het oosten. Tegenwoordig staat er op die locatie een museum, waar de gruwel van de Holocaust herdacht wordt.

De Pro League maakte eerder al gebruik van de diensten van de Dossin Kazerne. Zo moest Noa Lang eerder dit jaar nog verplicht op bezoek in Mechelen, als straf voor het omstreden lied met antisemitische ondertoon dat hij vorig seizoen zong. De Pro League ziet blijkbaar wel heil in die aanpak. Daarom heeft het nu een echte samenwerking afgesloten met de Dossin Kazerne.

Stijn Van Bever, de woordvoerder van de Pro League, en de mensen van het museum gaan graag op de foto met Bart Somers. Die laatste was jarenlang burgemeester in Mechelen en is momenteel Vlaams Minister voor onder meer Inburgering en Gelijke Kansen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie