Undav (Union) geeft toe: “Op mijn zeventiende wilde ik stoppen met voetbal”

Undav (Union) geeft toe: “Op mijn zeventiende wilde ik stoppen met voetbal”

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 15:13wo 13-10-2021 om 15:13

Deniz Undav is één van de revelaties van dit seizoen bij het verrassend sterk presterend Union. De aanvaller kende echter geen gemakkelijk traject in het verleden.

Undav kreeg geen kansen bij Werder Bremen. “Omdat ik niet groot genoeg was (Undav is 1,78 meter, red.). Bij de U15 wilde de trainer grote jongens in de spits. Hoewel ik het gevoel had dat ik het niveau aankon, vond men me te klein en moest ik weg. Dat was een klap, want toen Werder me een paar jaar voorheen bij mijn oude club TSV Achim weghaalde, ging ik dromen van eerste klasse”, citeert Sport/Voetbalmagazine de aanvaller van Union.

Undav dacht zelfs even aan stoppen. “Rond mijn zeventiende wilde ik zelfs helemaal stoppen met voetballen. Ik had altijd al doelpunten gemaakt, maar ik had het gevoel dat niemand me opmerkte, dat geen enkele club me wilde. Dat heb je op een bepaald moment wel nodig in het voetbal, voelen dat iemand in je gelooft. Toen overtuigden mijn vader en mijn oom me om door te zetten. Mijn vader zei: 'Concentreer je alleen op je school en op het voetbal, wij zullen ervoor zorgen dat je een club hebt.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws