Is RSZ-regeling wel slim? De overheid gaat juist geld verliezen

Is RSZ-regeling wel slim? "De overheid gaat juist geld verliezen"

13-10-2021 12:00
123

Dat niet iedereen voorstander is van de nieuwe RSZ-regeling in het voetbal is een understatement. Ook Roland Duchatelet deelt zijn mening. Hij is van oordeel dat de overheid nét minder geld zal innen door deze maatregel.

De ex-eigenaar van onder meer Standard en STVV deelt in Het Laatste Nieuws zijn eigen standpunt over de nieuwe regeling. Een voorstander is hij allerminst. "Ik denk dat dit een foute beslissing is", is Duchatelet meteen duidelijk.

"We gaan veel minder interessant worden als voetballand en dat heeft zijn weerslag op de omzet die onze competitie zal genereren. De Belgische ploegen gaan minder inkomsten hebben, hierdoor gaan er ook minder mensen hun brood kunnen verdienen aan het voetbal in ons land", vervolgt de zakenman.

En dat zal ook zijn impact hebben op de Belgische economie. "Concreet betekent dat: minder uitgaven in onze economie en dus ook minder inkomsten voor de overheid in de vorm van belastingen." Volgens Duchatelet zal de overheid dan ook meer geld verliezen dan ophalen door deze nieuwe regeling. In 2020 leverde de Belgische voetbalcompetitie de staat nog 120 miljoen euro aan BTW op. Dat kan de komende jaren een stuk lager uitvallen. 

No Poll