Louwagie waarschuwt na nieuwe regeling: Dreigen CL-ticket te verliezen

Louwagie waarschuwt na nieuwe regeling: "Dreigen CL-ticket te verliezen"

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 11:30wo 13-10-2021 om 11:30

De Belgische voetbalclubs zullen in de toekomst een heel stuk meet moeten bijdragen aan de staatskas. Spelerslonen worden een stuk duurder voor onze profclubs. Volgens KAA Gent-manager Michel Louwagie zal dat ook een weerslag hebben op de sportieve prestaties.

Voorlopig wensen de meeste profclubs in ons land nog niet te reageren op de nieuwe maatregel. Louwagie deed dat wel. Hij voorspelt dat Belgische clubs het wel eens een heel stuk lastiger kunnen krijgen op Europees niveau en hoopt ook op een overgangsperiode.

"We riskeren om straks ons rechtstreeks CL-ticket kwijt te spelen", is Louwagie stellig tegenover Het Laatste Nieuws. "Dit gaat wegen op de sportieve prestaties. Het zal er niet makkelijker op worden voor het Belgische voetbal."

Louwagie had echter ook begrip voor de beslissing, maar hoopt wel om een regeling te treffen. "Ik snap dat er besparingen nodig zijn. Maar we hopen toch dat er een voergangsperiode komt zodat deze regeling geen impact heeft op de huidige contracten. Het zou goed zijn als deze maatregel pas in het seizoen 2023-24 in werking treed. We moeten ons kunnen voorbereiden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws