De impact van RSZ-wijziging? 'Bijdrage Mignolet van 11.000 naar 1,3 miljoen euro'

De impact van RSZ-wijziging? 'Bijdrage Mignolet van 11.000 naar 1,3 miljoen euro'

13-10-2021 09:00
172

De Belgische regering bereikte een akkoord over de RSZ-bijdrages van Belgische voetbalclubs. De ploegen uit de Jupiler Pro League houden hun hart vast, want spelers zullen plots een pak duurder worden. Vooral bij grootverdieners dringt er zich een financieel probleem op.

Bij Het Laatste Nieuws weet men dat Simon Mignolet jaarlijks 3,4 miljoen euro verdient. Tot nu was de RSZ-bijdrage voor Mignolet circa 11.000 euro. Dat wordt nu een pak meer. Het nieuwe bedrag is maar circa 1,3 miljoen euro. Het gaat x120 in het geval van de doelman van Club Brugge.

Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke is blij dat topverdieners maandelijks niet meer kunnen profiteren van zo'n 30.000 euro steun. "Ik heb er echt wel hard voor moeten knokken om deze schandalige situatie recht te zetten, dat manifest melken van de RSZ door profsporters", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Nu clubs niet meer kunnen profiteren van een gunstige RSZ-regeling kan dat een grote impact gaan hebben op het Belgische voetbal. Het wordt immers een pak duurder om spelers zoals Mignolet terug te halen naar de Belgische velden en te betalen.

Niet alleen Mignolet is in België een grootverdiener. Adrien Trebel vangt bij RSC Anderlecht jaarlijks 2,7 miljoen euro. Bij KAA Gent mag Vadis Odjidja jaarlijks 2 miljoen euro op zijn rekening schrijven. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie