UPDATE: KRC Genk ontkent: ‘Nog geen contact gehad voor transfer Onuachu’

UPDATE: KRC Genk ontkent: ‘Nog geen contact gehad voor transfer Onuachu’

13-10-2021 08:15 Laatste update: 14-10-2021 09:26
13

Paul Onuachu scoorde vorig seizoen met de ogen dicht in de Jupiler Pro League. Een transfer bleef evenwel uit. Volgens Marca mag de Nigeriaan nu wel beginnen te dromen van een grote overstap. De Spaanse krant koppelt Onuachu aan Atlético Madrid.

Met João Félix, Luis Suárez en Antoine Griezmann heeft Atlético Madrid al schoon volk in de aanval lopen. Toch denkt de club waar ook Yannick Carrasco speelt volgens Marca aan Onuachu. Dat komt omdat de Nigeriaan met zijn fysieke gestalte iets extra aan de aanval kan toevoegen.

De krant meent dat er al contacten zijn geweest met KRC Genk om over een transfer te spreken. Atlético Madrid overweegt naar verluidt om Onuachu al in januari aan de kern toe te voegen. De transferwaarde van Onuachu wordt momenteel op zo'n 22 miljoen euro geschat, maar Genk staat sterk in de onderhandelingen. Pas in september verlengde de spits zijn contract in de Gegeka Arena tot medio 2024.

Onuachu zit dit seizoen aan negen doelpunten in negen competitieduels. Vorig seizoen werd hij topschutter van de Jupiler Pro League met drieëndertig goals.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat KRC Genk ontkent dat er contacten zijn geweest met Atlético Madrid in verband met een transfer voor Paul Onuachu. Kunnen de Limburgers de boomlange topschutter nog houden?