Amallah dirigeert Marokko naar winst tegen Guinee

12-10-2021 22:55

Marokko won dinsdagavond met 1-4 van Guinee. In die overwinning vertolkte Standard-speler Selim Amallah een hoofdrol. Ondanks dat hij op de bank begon, kwam Amallah twee keer tot scoren.

In de kwalificatiecampagne voor de Afrika Cup stonden Guinee en Marokko dinsdag tegenover elkaar. Bij Marokko begon Selim Amallah op de bank. Na 14 minuten kwam hij tussen de lijnen om de geblesseerde Aymen Barkok te vervangen.

Marokko kwam na 21 minuten op voorsprong via Ayoub El Kaabi, maar tien minuten later stond het alweer gelijk via Mamadou Kane. Nog voor rust wist Amallah zijn land terug op voorsprong te zetten door een voorzet in één tijd binnen te werken. In minuut 65 schreef Amallah nog een tweede doelpunt op zijn naam en besliste zo de wedstrijd in het voordeel van Marokko. Soufiane Boufal maakte er uiteindelijk nog 1-4 van.