Sonck pakt opnieuw uit met Belgische U19 en zet na Frankrijk nu ook Engeland opzij

12-10-2021 21:45
8

De Belgische U19 is op de Marbella Cup bezig aan een goed toernooi. Nadat de jonge Duivels er eerder al Frankrijk met 1-0 de baas waren, versloegen ze dinsdagavond Engeland met 3-2.

Wesley Sonck, de coach van de Belgische U19-ploeg, kan zich lachend in de handen vrijven. Zijn ploeg versloeg zowel Frankrijk als Engeland op een vriendschappelijk U19-toernooi. Aan de rust stonden de jonge Duivels nogthans op achterstand.

Na 27 minuten zette Dave Scarlett de Engelsen op voorsprong. Na rust, in minuut 51, maakte Anthony Descotte (Sporting Charleroi) de gelijkmaker. Tien minuten later zette Arne Engels (Club Brugge) België zelfs op voorsprong. Dave Scarlett tekende in minuut 67 voor de Engelse gelijkmaker, maar het was uiteindelijk Johan Bakayoko (PSV) die de Belgen de zege bezorgde twintig minuten voor tijd.

Wesley Sonck en co werken in november hun kwalificatiecampagine voor het EK U19 af. Ze nemen het daarin op tegen Spanje, Luxemburg en Azerbeidzjan.