Cercle-spits maakt winnende goal in Belgisch-Afrikaans getinte wedstrijd

12-10-2021 21:15 Laatste update: 21:20
1

Congo-Brazzaville tegen Togo is niet meteen de meest spraakmakende affiche, maar voor liefhebbers van het Belgische voetbal, had deze WK-kwalificatiewedstrijd wat leuks in petto. Alle doelpuntenmakers hebben ooit voor een Belgische club gespeeld.

Vlak voor rust was het Euloge Placca Fessou die Togo op een 0-1 voorsprong bracht. Placca Fessou speelde voor zowel Lierse Kempenzonen als Beerschot. Momenteel verdient de Togolese spits zijn brood in Koeweit bij Al-Tadamon.

Silvère Ganvoula (ex-Westerlo en -Anderlecht) kwam na de pauze aan de aftrap. De gelijkmaker kwam er via Guy Mbenza (ex-Cercle Brugge en -Antwerp) in minuut 71. Mbenza speelt momenteel voor Wydad AC in Marokko.

Uiteindelijk was het Kévin Denkey, die momenteel voor Cercle Brugge speelt, die de winnende treffer voor Togo maakte. Voor Groen-Zwart kwam Denkey dit seizoen in tien wedstrijden nog niet tot scoren. Voor Togo maakte hij in vijf wedstrijden als twee goals.