De Belgische VAR krijgt een upgrade voor buitenspelfases en publiek kan meekijken

De Belgische VAR krijgt een upgrade voor buitenspelfases en publiek kan meekijken

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 18:55di 12-10-2021 om 18:55

Laatste update: dinsdag 12 oktober 2021 om 18:57di 12-10-2021 om 18:57

Na de interlandbreak herneemt de Jupiler Pro League en dat gebeurt met een grote vernieuwing: Vanaf speeldag 11 beschikt de VAR over 3D-technologie om een buitenspellijn te trekken op de beelden. 

In de Jupiler Pro League gebruikte men tot nu toe een 2D-lijn om na te gaan of spelers buitenspel stonden. Technisch directeur van het Referee Department, Bertrand Layec, gaf dinsdag op een persconferentie wat extra uitleg bij de vernieuwing. "Met de 3D-buitenspellijn zullen wij de foutenlast bij onze refs kunnen verminderen, maar niet vermijden." 

De 3D-lijn zal echter niet altijd gebruikt worden. Het trekken van deze nieuwe lijn duurt namelijk een minuut langer dan het trekken van een 2D-lijn. Enkel wanneer de 2D-lijn geen uitsluitsel kan brengen, wordt de 3D-technologie ingeschakeld. Als de nieuwe technologie wel gebruikt wordt, zullen fans in de toekomst mogelijk kunnen meekijken naar de beelden. Die beelden zullen dan op schermen in de stadions getoond worden, zo stelt ex-scheidsrechter Stéphane Forde.

Het VAR Replay Center, waar de beelden beoordeeld worden, zal ook verhuizen van Tubeke naar Brussel, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws