'Newcastle denkt aan eerste versterkingen en kijkt naar Barça en Leicester'

'Newcastle denkt aan eerste versterkingen en kijkt naar Barça en Leicester'

12-10-2021 18:20
2

Newcastle United is van plan voor vuurwerk te zorgen op de winterse transfermarkt. Wesley Fofana en Clément Lenglet, verdedigers van respectievelijk Leicester City en FC Barcelona, moeten de verdediging versterken.

Newcastle heeft volgens Engelse media 250 miljoen euro te besteden na de Saudische overname. In de zoektocht naar versterkingen wordt eerst gekeken naar een nieuwe verdediger. Leicester, Fofana en diens management zijn volgens RMC Sport officieel benaderd door Newcastle, dat binnen enkele weken een bod wil uitbrengen.

Fofana wordt gezien als één van de meest talentvolle verdedigers ter wereld. Een jaar geleden maakte hij voor 35 miljoen euro de overstap van Saint-Étienne naar Leicester City. Sinds zijn beenbreuk in mei kwam hij niet meer in actie. Overigens zou ook Leicester-manager Brendan Rodgers in beeld zijn bij Newcastle, dat een vervanger zoekt voor Steve Bruce.

Lenglet
Naast Fofana geldt Lenglet als optie op St. James' Park. Volgens informatie van Diario Sport denkt Newcastle aan de komst van de Franse verdediger, die uit de gratie is geraakt bij Barcelona-trainer Ronald Koeman.