Belgische U17 stelt orde op zaken met overwinning tegen Noorwegen

12-10-2021 18:05 Laatste update: 18:19

De Belgische nationale U17 heeft dinsdag met 0-2 gewonnen van Noorwegen U17. Noah Mawete Kinsiona en Chemsdine Talbi zorgden voor de goals.

De jonge Rode Duivels begonnen hun kwalificatiecampagne voor het WK Onder 17 met een valse noot. Het ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Luxemburg. Dinsdag behaalden ze hun eerste driepunter en dat tegen een tegenstander die op papier sterker is dan Luxemburg. Pas na het uur werd de ban gebroken tegen Noorwegen. Standard jeugdproduct Noah Mawete Kinsiona scoorde na 65 minuten. Drie minuten later was het opnieuw prijs voor onze U17. Chemsdine Talbi (Club Brugge) maakte er 0-2 van.

Door die overwinning springt onze U17 over Noorwegen naar plaats 2. Luxemburg staat eerste met vier op zes. Opvallend: Azerbeidzjan, de vierde ploeg in de kwalificatiegroep van België, speelde nog geen enkele wedstrijd. Normaal gezien speelden de jonge Duivels op 9 oktober tegen Azerbeidzjan, maar die wedstrijd werd vanwege Covid-redenen uitgesteld.