Vandenbempt wijst met de vinger: “Schuld van de bonden én van de clubs”

Vandenbempt wijst met de vinger: “Schuld van de bonden én van de clubs”

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 14:44di 12-10-2021 om 14:44

Thibaut Courtois sprak duidelijke taal over het overvolle schema en Peter Vandenbempt volgt de mening van de doelman van de Rode Duivels. Tegenover Sporza wijst de commentator ook met de vinger naar de schuldigen.

Elk jaar lijken er wel nieuwe tornooien bij te komen. "En er komen steeds nieuwe toernooien - zoals de Nations League - of ze breiden competities uit. In de Champions League bijvoorbeeld zullen de deelnemers 10 poulematchen in plaats van 6 spelen."

Vandenbempt wijst naar de Europese voetbalbond UEFA en de wereldvoetbalbond FIFA. "Die twee vechten momenteel een tweestrijd uit. Zij willen allebei de kalender beheersen. De FIFA ziet dat de UEFA veel geld genereert met het EK, de Nations League en de Champions League. Zij willen ook een deel van de koek en komen daarom met een tweejaarlijks WK op de proppen."

Ook de clubs zijn de oorzaak, vindt Vandenbempt. "En niemand kijkt naar de spelers. Zij zullen tot half juli aan de slag moeten. Dat is de waanzin voorbij. De schuld ligt niet alleen bij de federaties, ook Europese clubs organiseren graag zogenaamde moneygames. Denk maar aan hun lucratieve trips naar Azië of Zuid-Amerika."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Rode Duivels JPL

Poll

Heeft Vandenbempt hier gelijk?

(82 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws