Pro League werkt samen met Kazerne Dossin en start vormingstraject tegen racisme

Pro League werkt samen met Kazerne Dossin en start vormingstraject tegen racisme

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 13:13di 12-10-2021 om 13:13

De Pro League gaat samenwerken met Holocaust- en Mensenrechtenmuseum Kazerne Dossin, zo staat te lezen op de officiële kanalen. Er wordt een project opgestart tegen racisme en discriminatie.

In de stadions is er nog steeds sprake van racisme. ‘Voortaan zullen supporters die inbreuken plegen op bepalingen rond racisme en discriminatie in het stadion kunnen worden doorverwezen naar een specifiek vormingstraject bij Kazerne Dossin, met linken naar de voetbalcontext en massadynamieken. Daarnaast wordt ook een preventief vormingstraject voor medewerkers van wedstrijdorganisatie en veiligheid worden voorgesteld’, klinkt het bij de Pro League.

D Pro League wil racisme en discriminatie verder aanpakken. ‘De samenwerking kadert in het plan van aanpak omtrent discriminerende en kwetsende spreekkoren en daden dat werd uitgerold door de Pro League in 2018. Het actieplan wordt gedragen door alle clubs en zet in op sensibilisering en bewustwording enerzijds en sanctionering en vorming anderzijds. De samenwerking met Kazerne Dossin wordt gefaciliteerd door Vlaams Minister Bart Somers en Gelijke Kansen Vlaanderen.’

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Een goed initiatief?

(8 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws