Pro League reageert op extra sociale bijdragen: ‘Aandacht voor de jeugdwerking’

Pro League reageert op extra sociale bijdragen: ‘Aandacht voor de jeugdwerking’

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 12:15di 12-10-2021 om 12:15

De clubs uit de Jupiler Pro League zullen in de toekomst meer sociale bijdragen moeten leveren. Een besluit dat een behoorlijke impact heeft op het Belgische voetbal, spelers zullen namelijk een stuk duurder worden. Intussen reageerde de Pro League op het nieuws.

De Pro League heeft een eerste reactie de wereld ingestuurd. Daarin beperkt het zich voorlopig tot oppervlakkige communicatie, al stelt het zich wel constructief op. ‘De Pro League neemt nota van de beslissing van de regering. De beslissingen moeten nog verder worden uitgewerkt, het is dus nog te vroeg om ten gronde te reageren’, valt er te lezen.

De impact is echter niet min voor de Pro League. Spelerslonen zullen nu een stuk duurder worden voor de Belgische clubs. De Pro League stelt zich echter constructief op en wil zijn goede verstandhouding met de regering behouden. ‘De Pro League heeft steeds constructief gehandeld en wenst dit voort te zetten. Er zal bijzondere aandacht zijn voor de jeugdwerking, de datum van de inwerkingtrede en de overgangsmaatregelen.’

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws