Vanzeir snapt kritiek Courtois: Veel mensen onderschatten dat toch

Vanzeir snapt kritiek Courtois: "Veel mensen onderschatten dat toch"

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 12:00di 12-10-2021 om 12:00

De uitspraken van Thibaut Courtois doen heel wat stof opwaaien. De doelman sprak zich kritisch uit over het aantal wedstrijden dat topvoetballers moeten spelen, het kwam hem op zowel lof als kritiek te staan. Dante Vanzeir neemt het op voor de doelman.

Het was een opvallende reactie van Courtois na de verloren troostfinale tegen Italië. Tegen de internationale pers begon de Rode Duivel zijn kritische relaas over het aantal wedstrijden dat voetballers in het huidige voetbal moeten afwerken. Hij voegde daar aan toe dat de UEFA en FIFA enkel maar aan geld denken. Volgens sommige analisten waren het moedige en terechte uitspraken, anderen vonden dan weer dat Courtois overdreef.

Vanzeir snapt alleszins de kritiek van Courtois en toont begrip. "Veel mensen onderschatten wat topsport teweeg kan brengen", citeert Het Laatste Nieuws de Union-spits. "Zowel lichamelijk als mentaal heb je soms echt even rust nodig. Al is het maar twee dagen eventjes zonder voetbal", aldus de aanvaller.

Ook analist Marc Degryse had begrip voor Courtois. "Te veel is te veel. Alles draait om geld en daar is het voetbal een exponent van. Ik denk dan ook niet dat er veel mensen gehoor zullen geven aan de uitspraken van Courtois."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws