Van der Vaart scherp voor Courtois: Lever dan lekker de helft van je salaris in

Van der Vaart scherp voor Courtois: "Lever dan lekker de helft van je salaris in"

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 11:30di 12-10-2021 om 11:30

Rafael van der Vaart is totaal niet onder de indruk van de uithaal van Thibaut Courtois. De doelman van de Rode Duivels en Real Madrid haalde na de verloren troostfinale van de Nations League hard uit naar de FIFA en UEFA.

Courtois maakte zich boos over de overvolle speelkalender. "Voetbal gaat enkel om het geld, daar moeten we eerlijk over zijn", liet hij weten. "Ze geven niks om spelers. Alleen hun geld telt. Echt triest. Wanneer mogen we eens rusten? Wij zijn geen robots."

Van der Vaart vindt dat Courtois geen punt heeft. "Ik vind het onzin. Lever lekker de helft in en dan heb je zes maanden vakantie", zei hij voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Gibraltar (6-0). "Ga gewoon voetballen. Je krijgt heel veel betaald door een club, en natuurlijk is het een druk schema. Dat hebben we allemaal meegemaakt."

Collega-analist Pierre van Hooijdonk counterde door te zeggen dat de huidige generatie voetballers een zwaarder programma heeft dan vroeger. Van der Vaart: "Maar wedstrijden zijn het leukste wat er is, het is gezeur. Zeker van een keeper. Die staat daar een beetje. Je wilde toch niet zeggen dat hij daar van moe wordt?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws