Vertonghen mengt zich in debat: ‘Slechtste regel in het voetbal’

Vertonghen mengt zich in debat: ‘Slechtste regel in het voetbal’

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 11:00di 12-10-2021 om 11:00

Er was de laatste dagen veel te doen rond het doelpunt van Kylian Mbappé in de Nations League finale. Ook Jan Vertonghen liet zich intussen kritisch uit op de regelgeving die het doelpunt mogelijk maakte.

Tien minuten voor tijd trapte Mbappe de winnende treffer tegen de netten. Hij leek dat vanuit een buitenspelpositie te doen. De scheidsrechter kende het doelpunt toch toe, volgens een strikte naleving van de regels werd het buitenspel namelijk opgeheven door een actie van een Spaanse verdediger. Eric Garcia wou de doorsteekpas naar Mbappe, die in een buitenspel positie stond, onderscheppen en zorgde er zo voor dat het doelpunt toch werd goedgekeurd. Garcia raakte de bal namelijk als laatste aan.

Sky Sports liet ex-scheidsrechter Dermot Gallagher de situatie analyseren. "Volgens de regels is het inderdaad een geldig doelpunt, maar dat betekent niet dat het een goede regel is", was de voormalige topscheidsrechter kritisch. Jan Vertonghen deelde het fragment met een duidelijke boodschap: ‘Slechtste regel in het voetbal, doe er iets aan…’

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws