Dedecker ziet 'calimero-uitspraak' van De Bruyne: Daar begint het probleem

Dedecker ziet 'calimero-uitspraak' van De Bruyne: "Daar begint het probleem"

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 10:24di 12-10-2021 om 10:24

"We hebben geen 22 topspelers", dat gaf Kevin De Bruyne aan na de nederlaag tegen Italië. Een vierde plek in de Nations League was het resultaat en opnieuw geen prijs voor deze Rode Duivels. Jean-Marie Dedecker maakt zich druk om het gebrek aan ambitie in ons land.

"We voelen ons altijd een beetje calimero", zucht Dedecker bij Sporza. "Zelfs Kevin De Bruyne, een absolute wereldtopper laat zich verleiden tot zulke uitspraken. Daar begint net het probleem. Je moet eens met een Amerikaan aan de start van een sportwedstrijd staan …"

Ook Thomas Briels, jarenlang aanvoerder bij de nationale hockeyploeg, zag vaak een gebrek aan ambitie bij onze landgenoten. "Als we toch eens winnen van een groot land zeiden onze eigen fans en media: allez, de kleine Belgen hebben toch eens gewonnen. Ik vond dat irritant."

Nederlandse arrogantie
In buurlanden zag Briels een ander verschijnsel. "We deden het omgekeerde van de Nederlanders, die altijd arrogant waren. Zo begonnen we eigenlijk altijd met een 1-0-achterstand."

Dedecker weet de oplossing voor onze nationale ploeg. "We moeten onze sporters opvoeden als winnaars", vertelt hij. "Het hangt vaak van kleine details af, maar je moet leren om door het vuur te gaan om het allerhoogste te bereiken", klinkt het.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws