De Condé is niet helemaal tevreden en ziet ruimte voor verbetering bij Genk

De Condé is niet helemaal tevreden en ziet ruimte voor verbetering bij Genk

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 10:04di 12-10-2021 om 10:04

KRC Genk is aan het seizoen begonnen met de ambitie op kampioen te worden. De club doet ook mee bovenaan het klassement, maar heeft de leidersplek niet beet. Head of Football Dimitri De Condé ziet alleszins dat het beter kan.

Voor de interlandbreak ging KRC Genk nog met 3-2 onderuit tegen KAS Eupen. Een verlies dat absoluut niet stond ingecalculeerd. "Ik vind dat onze jongens wat meer gif mogen tonen. Collectief, niet individueel. Dat is nodig als je de absolute top nastreeft", vertelt De Condé in Het Laatste Nieuws.

Volgens De Condé is er dus nog zeker ruimte voor verbetering. "Wij mogen iets dwingender zijn op een veld, dat kan soms ook de vonk zijn die het publiek nodig heeft", klinkt het. Dat gebrek aan gif was ook duidelijk tegen Eupen. "Iedereen was er in elk geval doodziek van", onthult De Condé.

Het vuur
Achteraf in de kleedkamer liepen de discussies dan ook hoog op na het verlies. "Dat is goed", geeft De Condé aan. "In voetbal speelt het mentale aspect een grote rol. Als er een soort gelatenheid komt en je voelt dat het vuur ook een dag later niet aanwakkert, heb je een probleem. Dat is bij ons totaal niet het geval. Maar we gaan samen met de coach wel op zoek naar de manieren om de problemen op te lossen", besluit De Condé.

Genk staat na tien speeldagen op een vijfde plek in de stand. Het telt drie punten minder dan leiders Eupen en Royal Antwerp FC. Union en Club Brugge hebben twee punten meer dan Genk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws