Verheyen gaat in tegen Courtois: 'Zijn loon moet ergens vandaan komen'

Verheyen gaat in tegen Courtois: 'Zijn loon moet ergens vandaan komen'

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 09:45di 12-10-2021 om 09:45

Thibaut Courtois had na de verloren partij tegen Italië stevige kritiek op de UEFA. Hij haalde het grote aantal wedstrijden aan en vecht voor een minder volle kalender. Daar kreeg Courtois lof voor, maar Gert Verheyen gaat niet helemaal akkoord.

Verheyen moest toch even de wenkbrauwen fronsen toen hij de uitspraken van Courtois hoorde. "Courtois moet beseffen dat het vele geld dat hij zelf verdient ergens vandaan moet komen", vertelt Verheyen in De Tribune.

"De KBVB krijgt 7 miljoen voor de 4e plaats in de Nations League en een deel daarvan gaat naar de spelers. Je moet dus altijd voorzichtig zijn met dat soort uitspraken", gaat de voormalige Rode Duivel verder.

Real Madrid
Verheyen geeft Courtois echter ook deels gelijk en vindt een seizoen met soms zestig wedstrijden voor een speler te veel. Al vindt Verheyen niet dat enkel de UEFA daarvoor de schuldige is. "Dan moet Courtois ook kwaad zijn op zijn club Real Madrid, die ook voor, na en zelfs tijdens het seizoen voor het geld exhibitiematchen gaan spelen in de VS of het Midden-Oosten."

De voormalige Rode Duivel vindt alvast dat Courtois zijn woorden beter had moeten wikken en wegen. "Om het heel grof te stellen: als je jezelf verlof wil geven, kun je ook gewoon stoppen met de nationale ploeg op je dertigste", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws