Lang (Club Brugge) maakt grote indruk bij Oranje: Hij heeft schijt aan alles

Lang (Club Brugge) maakt grote indruk bij Oranje: "Hij heeft schijt aan alles"

12-10-2021 07:44 Laatste update: 07:44
3

Noa Lang vierde maandag zijn basisdebuut bij Oranje en mocht 78 minuten opdraven tegen Gibraltar. In de 6-0 overwinning tegen de voetbaldwerg was hij één van de uitblinkers. Achteraf kreeg de sterkhouder van Club Brugge dan ook flink wat lof.

In zijn thuisland Nederland was men stevig onder de indruk van de prestatie van Lang. Zo charmeerde hij onder andere oud-international Rafael van der Vaart. "Lang speelde echt sterk", klonk het op NPO3.

"Met zijn acties creëerde hij openingen", ging Van der Vaart verder. "Hij brengt precies wat je nodig hebt tegen dit soort tegenstander. Hij speelt zo'n beetje als een spelverdeler aan de linkerkant, echt waanzinnig om naar te kijken. Ik hou ook van zijn uitstraling. Hij speelt nu nog maar voor de tweede keer voor Nederland, maar heeft gewoon schijt aan alles."

Ook collega-analist Pierre van Hooijdonk was vol lof over het goudhaantje van Blauw-Zwart. "Hij doet me denken aan Robin van Persie. Die eiste in zijn eerste wedstrijden bij Feyenoord ook alles op. Die kwaliteit straalt er gewoon van af", klonk het.