Wales gunt Rode Duivels nog geen WK-ticket, al heeft het weinig marge in Estland

Wales gunt Rode Duivels nog geen WK-ticket, al heeft het weinig marge in Estland

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 22:59ma 11-10-2021 om 22:59

Na de dubbele ontnuchtering in de Final Four van de Nations League hadden de Rode Duivels hun interlandbreak zowaar kunnen afsluiten met een opsteker. Als Wales op bezoek bij Estland niet zou winnen in de voorrondes van het WK 2022, had ons land haar ticket definitief beet. Ondanks de afwezigheid van Gareth Bale vervulden de eilandbewoners hun plicht echter: 0-1.

In het begin van de partij leek er helemaal geen vuiltje aan de lucht voor Wales in Tallinn. Na twaalf minuten zorgde Kieffer Moore al voor een droomstart: de boomlangen spits zette de 0-1 op het bord. De Welshmen leken klaar om over Estland heen te walsen, met vier punten toch een zwak broertje van de poule. Daar kwam echter niets van in huis.

Wales had het bijzonder lastig om nog openingen te vinden en moest daardoor tot minuut 90 met een bang hartje afwachten. Uiteindelijk wist Estland het net niet te vinden, waardoor de grootste uitdager van de Rode Duivels weer drie punten mag bijschrijven. Daardoor komen de Britten op elf punten in de tussenstand. Dat zijn er vijf minder dan België. 

Als de Duivels hun volgende ontmoeting winnend afsluiten, is kwalificatie een feit. In principe mag dat geen probleem opleveren, aangezien het om een thuiswedstrijd tegen Estland gaat. Loopt het daar toch mis, dan wacht er op 16 november (waarschijnlijk) een allesbepalend titanenduel met uitdager Wales. Aaron Ramsey leek na afloop van het duel in Estland vooral te hinten naar de tweede stek in de groep. "Wij hebben alles in eigen handen", liet hij optekenen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws