Courtois krijgt wijze les mee: Altijd voorzichtig zijn met dat soort uitspraken

Courtois krijgt wijze les mee: "Altijd voorzichtig zijn met dat soort uitspraken"

11-10-2021 22:52
3

Gert Verheyen kan zich niet helemaal vinden in de uitspraken van Thibaut Courtois, die na de verloren troostfinale tegen Italië (2-1) op de Nations League zijn gal spuwde over de overvolle kalender. De UEFA (en de FIFA) denken enkel aan financieel winstbejag, klonk het. Verheyen spelt onze nationale nummer één toch even de les.

In De Tribune laat de analist duidelijk verstaan dat hij zich niet helemaal in de gedachtegang van Courtois kan vinden. Eerst en vooral vraagt hij zich af of de doelman hetzelfde zou gezegd hebben mochten de Rode Duivels de finale van de Nations League hadden bereikt én gewonnen. "Dan zou het in ieder geval een sterker signaal geweest zijn", merkt Verheyen fijntjes op. 

De bomvolle kalender voor profvoetballers, daar moet wel degelijk iets aan veranderen. "Er zijn jongens die aan 60 tot 70 matchen per seizoen komen. Dat is gigantisch te veel", wijst Verheyen richting de UEFA, de FIFA en ... de club. Want bijvoorbeeld Real Madrid trekt geregeld ook op lucratieve tournees doorheen Amerika of Azië, zelfs tijdens het seizoen. 

Toch komen die monsterwinsten uiteindelijk ook gedeeltelijk in de zakken van de spelers terecht. "Courtois moet beseffen dat het vele geld dat hij zelf verdient ergens vandaan moet komen", wijst Verheyen hem terecht. "Je moet dus altijd voorzichtig zijn met dat soort uitspraken." Vooral in andere sporten en takken van de maatschappij kunnen zulke verzuchtingen verkeerd vallen, besluit hij nog.