Sport: Bayern gooit lijntjes uit naar De Jong, Dest, Pedri en Ter Stegen

Sport: Bayern gooit lijntjes uit naar De Jong, Dest, Pedri en Ter Stegen

11-10-2021 15:15
5

Bayern München deelde sportief al een paar forse klappen uit aan FC Barcelona, maar wil nu ook op transfervlak profiteren van de problemen in Camp Nou. Dat meldt Diario Sport maandag.

'Opgepast Barça! Bayern komt voor hen', zo kopt de Catalaanse sportkrant, daarmee doelend op Frenkie de Jong, Sergiño Dest, Pedri en Marc-André ter Stegen. De Bundesliga-kampioen zou niet alleen kansen zien door de financiële situatie van Barça, maar zeker ook door het sportieve verval. Zo hebben de Blaugranas slechts het zevende salarisbudget van La Liga en zag coach Ronald Koeman onder meer Lionel Messi en Antoine Griezmann vertrekken.

Bayern München zou het viertal al voorzichtig laten weten dat het geïnteresseerd is, mochten ze op zoek zijn naar een sportieve verbetering. Der Rekordmeister zat in het verleden al achter De Jong en Dest aan, toen zij nog bij Ajax speelden. Ter Stegen wordt gezien als opvolger van Manuel Neuer en het talent van Pedri staat buiten kijf.

Volgens Sport wacht Barça niet alleen de taak om de financiën op orde te krijgen, maar moet het ook de belangrijkste kikkers in de kruiwagen zien te houden. Het is wel de vraag hoever de club daarin wil gaan. Eén transferklapper kan de financiële pijn behoorlijk verlichten.