Joos briest na finale van Nations League: Tegen alle logica in

Joos briest na finale van Nations League: "Tegen alle logica in"

11-10-2021 12:00
14

Frankrijk heeft zondag de maat genomen van Spanje in de finale van de Nations League. Het winnende doelpunt kwam van sterspeler Mbappé, maar Filip Joos kan niet leven met die goal. 

Mbappé stond duidelijk buitenspel in die fase, maar kreeg de bal voor zijn voeten na een tackle van Eric Garcia. Volgens de regels is dat een geldig doelpunt, maar Joos is duidelijk niet akkoord.

"Het is onwaarschijnlijk dat het doelpunt van Mbappé werd goedgekeurd. Het gaat in tegen álle logica van het voetbal. Dit is namelijk helemaal geen nieuwe fase, zoals beweerd wordt. Mbappé veroorzaakt onrust bij de verdediger door zijn dieplopen, waardoor die de bal wel móét raken. Als je dan zegt dat hij niet deelneemt aan het spel... Dat kan een kind van vijf jaar ontkennen."

Joos vreest dat we nog zo'n fase gaan krijgen. "Het is is nu maar de finale van de Nations League. Maar evengoed was dit gebeurd op een EK of een WK. Als je door zo'n doelpunt uitgeschakeld wordt, is dat een schandalige manier om eruit te gaan. Hopelijk komt er toch snel bij één iemand het besef dat we fout bezig zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie