Alle ogen op Wales: Rode Duivels kunnen WK-ticket bemachtigen zonder te spelen

Alle ogen op Wales: Rode Duivels kunnen WK-ticket bemachtigen zonder te spelen

11-10-2021 10:45 Laatste update: 20:01
8

Ondanks de nederlagen tegen Italië en Frankrijk valt er voor de Rode Duivels toch nog goed nieuws te rapen. Niet alleen is de eerste plek in de UEFA-ranking nog steeds voor de nationale ploeg, maar mogen de tickets voor het WK in Qatar mogelijk maandag al geboekt worden.

Terwijl België zich moest focussen op de Nations League speelde men in een groot deel van Europa WK-kwalificatiematchen. In de groep van België stonden vrijdag Tsjechië en Wales tegenover elkaar. De match eindigde op een 2-2 gelijkspel, een erg gunstige uitslag voor de Rode Duivels.

In groep E telt België als leider zestien punten. Tsjechië en Wales – de nummers twee en drie in de stand – tellen elk acht punten. Tsjechië kan in haar laatste twee duels België niet meer inhalen. Wales kan dat wel nog. Het land heeft immers nog drie wedstrijden te spelen tijdens de kwalificaties.

WK-ticket
Als Wales de eerste plek van onze Rode Duivels nog wil bemachtigen, moet het een perfect parcours afwerken. Maandag staat voor Wales het volgende duel in de groep op het programma. Het trekt naar Estland, de nummer vier in de groep met vier punten. Wint Wales niet dan is België zeker van de groepswinst en plaatst het zich voor het WK in Qatar.

Wint Wales wel van Estland? Dan kan de nationale ploeg zelf de klus klaren op 13 november. Estland komt dan op bezoek in ons land. Wales neemt het dan op tegen Wit-Rusland. Drie dagen later trekt België op de slotspeeldag naar Wales.