Courtois is na overvolle kalender vernietigend over UEFA en FIFA

Courtois is na overvolle kalender vernietigend over UEFA en FIFA

11-10-2021 09:29
29

Na de 2-1 nederlaag tegen Italië was Thibaut Courtois bijzonder kritisch over de UEFA en de FIFA. De doelman maakt zich druk om de overvolle kalender en het gebrek aan rust voor voetballers aan de top.

"Voetbal gaat enkel om het geld, daar moeten we eerlijk over zijn", begon Courtois aan zijn relaas tegenover Sky Sports. "We spelen de Nations League enkel omdat het een extra partij op televisie is en extra geld voor de UEFA is", is Courtois bijzonder kritisch.

Voor de doelman van de Rode Duivels en Real Madrid is het duidelijk: de kalender is overvol. "Volgend jaar hebben we het WK in november en moeten we opnieuw tot eind juni voetballen voor de Nations League. De kans op blessures wordt weer wat groter. Niemand geeft nog om de spelers. Als we er nooit iets van zeggen, zal het altijd hetzelfde blijven", aldus Courtois.

Super League
Dat de UEFA en FIFA kritiek hadden op de plannen voor een Super League, vindt Courtois dan ook belachelijk. "Zij hebben dan wel kritiek op die plannen, maar ze doen net hetzelfde. Ze organiseren extra wedstrijden, een extra trofee. Ze maken zich geen zorgen om de voetballers, maar enkel om hun portemonnee."