11-10-2021 07:30
1

Argentinië heeft de krachtmeting met Uruguay in zijn voordeel beslist dankzij een uitblinkende Lionel Messi. Neymar kon niet voorkomen dat Brazilië zijn perfecte reeks zag eindigen in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie.

Argentinië - Uruguay 3-0
Lionel Messi was uiteraard van de partij. De ster van Paris Saint-Germain opende na 38 minuten de score, toen hij Nicolas González in stelling wilde brengen. Hij zag de bal echter in het doel stuiteren doordat doelman Fernando Muslera verzuimde in te grijpen. Kort voor rust zette Messi ook de aanval op, waaruit Rodrigo De Paul de 2-0 maakte. Na rust besliste Lautaro Martínez het duel.

Colombia - Brazilië 0-0
Brazilië beleefde een minder voorspoedige avond. De Seleção won zijn negen voorgaande kwalificatieduels, maar kwam tegen Colombia niet verder dan een doelpuntloze remise. De ploeg van bondscoach Tite gaat nog wel aan kop in de poule, voor Argentinië, maar stoot België voorlopig niet af van de eerste plaats op de FIFA-ranking. Bij Colombia stond KRC Genk-speler Carlos Cuesta in de basis. Daniel Muñoz (KRC Genk) en Eder Balanta (Club Brugge) bleven op de bank.