Een magere troost uit Brazilië, Rode Duivels blijven nummer één van de wereld

Een magere troost uit Brazilië, Rode Duivels blijven nummer één van de wereld

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 07:15ma 11-10-2021 om 07:15

De Rode Duivels staan al drie jaar nummer één op de FIFA-wereldranglijst. Dat zal nog een tijdje duren met dank aan Brazilië. De Goddelijke Kanaries raakten niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Colombia. 

De Belgen staan nummer één op de FIFA-ranking met 1.832,33 punten. De voorbije dagen sprokkelden de Belgen geen punten. In de Nations League verloren ze van Frankrijk (3-2) en Italië (2-1). Het enige voordeel, de nederlagen leverden geen puntenverlies op. De Final Four van de Nations League wordt immers gezien als een knock-outfase van een groot toernooi en dan is puntenverlies geen mogelijkheid.

Brazilië had België van de eerste plaats kunnen stoten, maar dan moest het Zuid-Amerikaanse land twee zeges op rij boeken. Dat is niet gelukt. De Brazilianen bleven in hun WK-kwalificatie ongeslagen, maar hebben wel voor de eerste keer puntenverlies geleden. Op eigen bodem kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Colombia. Brazilië had een overwinning tegen Colombia en een overwinning tegen Uruguay nodig om op 1.832,99 punten te komen. Dat kan dus niet meer gebeuren, waardoor België zich zonder prijs kan troosten met een eretitel. Een schrale troost. 

'Belgische inbreng bij Colombia
Bij Colombia speelde Carlos Cuesta de volledige partij. Zijn ploeggenoot van KRC Genk Daniel Muñoz en Eder Balanta van Club Brugge bleven de hele match op de bank.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws